Bill Gates'ın Akşam Rutini Onlarca Yıl Süren Başarısının Anahtarıdır. Ne Var Ki İki Basit Şeylere Dayanır. 

Sabah rutinler başarı etkili olsa da, akşam rutinler günlük başarı için büyük rolu var. Bulaşıkları yıkayan Bill Gates'i sor.



Sabah rutinler kudurmakla dolu - uzun zamandır böyleydi. Güne şekil verir, verimli program ve alışkanlıkları başlatır, ve günün erken saatlerinden faydalandırır.

Ancak akşam rutinler de günlük performansı için bir o kadar önemli olabilir. Uygun olanı kafanı dağıtır, stresi atar, ve rahatlatıcı bir uykuya hazırlayabilir. Sonuncusu altın değerindedir: Sağlıklı bir uyku bedenin iyileşmesi ve zihniyet için çok önemlidir.

O halde kazançlı bir akşam rutinin sihirli formülü nedir? Sabah rutinlerde olduğu gibi bu da sana bağlı, ama Bill Gates - bir iş lideri ve bir hayırsever olarak - onlarca yıl başarması için yıllar boyunca bir iki tane rutin kullandı.

İlk iş bulaşıkları yıkamaktır.

Neye yarar? Bir iş liderinin telaşlı günlerinde azımsadığı düşünce rahatlığı verir. Şöyle düşün: Aklın sürekli analiz etmek, plan yapmak ve odaklanmaktan alışılmış bir aktivite ile rahat bir nefes alması için bir fırsata ihtiyacı var. Yıka, çalkala, kurula, tekrarla. Rahatlık.

Sonra: Okur:

Okuma, yapılması gereken güzel bir alışkanlık olması için birçok sebebi var: empatiyi artırır (yeni ve farklı karakterlerle karşılaşmaktan), kritik bilgilerin birikmesi, farklı bakış açıları değerlendirmek, vb. Ancak yatmadan önce çok faydalıdır: Journal of College Teaching and Learning'te yayınlanan bir araştırmaya göre sadece 30 dakika okumak tansiyon ve psikolojik stresi azaltabilir.

Bu iki basit aktiviteleri inceledikçe başarılı bir akşam rutini mükemmel bir sabah geçirelim diye yapılacaklar listesi yapmaktan ibaretten olmadığını anlayacaksınız. Bunu yapmak, kapatılması pek zor gürültülü bir akıl yapar, bu da uyku almanızı alıkoyar (en azından iyi bir uyku).

Aslında akşam rutinler kafa dağıtarak rahatlamakla ilgilidir.

İşinizle her ne kadar hevesli olursanız olun, aklınız rahatlaması için mola vermelisiniz.

Bulaşık yıkama gibi alışılmış bir aktivite ya da meditasyon, endişe ve koşuşturması atar, rahatlığı ve sakinliği artırarak kafa dağıtmanızı sağlar.

Akşamda okumaksa yaşamadığınız olayları yaşamanızı sağlar, bu da yaratıcılığınızı ve hayal gücünüzü güçlendirir - özellikle normalde okumadığınız konuları, yazarları ya da türleri okursanız. Bu "zihinsel gezme", dar düşünce kalıpları genişletir ve işinizi geliştirecek yeni buluşları bulmanızı sağlar.

Sabah rutiniz yoksa ya da onda zorlanıyorsanız, akşam rutini bir deneyin ve Bill Gates'in iki basit etkinlikleriyle başlamanızı öneririm.

Yazar: Jeff Steen

Çevirmen: Rami Mahmoud

Kaynak: https://www.inc.com/jeff-steen/bill-gates-evening-routine-is-key-to-his-decades-long-success-it-depends-on-2-surprisingly-simple-things.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsanlardaki İnsanlık

Liderler, kişisel ve profesyonel kargaşa zamanında kendilerini 3 yollarla geliştirirler.

Ümitsizliğin Çaresi